Atanmış/atanmamış peygamberler – Haniflik –  Ahlak

Böylece bu saate kadar geldiğimiz nokta “(Kul hariç) HÜVE+ALLAHÜ+EHAD” idi. Devamında “ALLAHÜSSAMED…” ve sonra kapa parantez EHAD diyerek bu sureyi ÇARŞAMBA GECE chatinde bitireceğimizi umuyorum candaşlarım.

(Acıktım, kendime bir sandviç yapıp geliyorum.) İki dilim TAŞFIRIN ekmeğine bir adet LİGHT eritme peyniri sürülür! Araya ayrıca URFA peyniri ve dilimlenmiş domates konur. Üç yaprak da maydanoz. Bir de acı sivri biber! Yanında da Hüüüp (Chatlerin vazgeçilmez yakıtı çay denen büyük nimet). Pratik ve hızlı olarak hızla bitirilir. Bitti bile. Şükredilir. Sonra sorular okunur:

<> ALLAH adıyla işaret edilene İMAN ile bu ayette geçen İLAHİ’n-nas’a İMAN’I nasıl anlamalıyız? İkisi de AYNI KİŞİDİR.

Rahman ve Rahim ZATI aynıdır, TEK ALLAH‘tır, iman iki kez iman edilmelidir. (Atanızdan gördüğünüz ile burada okuduğunuz iki AYRI imandır). Birinci iman YANLIŞ ise, ikincisi onu doğrultur. İlahinnas = ALLAHve tüm isimleridir.

<> Nasr-3: “artık Rabbini hamd ile tesbih et ve bağışlamasını dile! Muhakkak ki, O, çok bağışlayandır!”  <<<< Neden istiyor Allah resulden bunu?

Çünkü, Resulullah 228 bin peygamberden BİRİDİR. İbrahim atamız gibi değildir, ATANMIŞTIR! Atanmış’ın yaptığı en küçük hareketler bile göze batar ve başa kakılır. Bir körü aşağılaması gibi.

Ben görme özürlüler derneği başkanı olsaydım ve o dönemde yaşasaydım, Resulullah’a (imanıma rağmen) BENDEN çekeceği vardı!

Protesto ederdim. Ben ederim (Hanif zaten protestanttır). ALLAH’a emanet olunuz (Protestant =Protestocu/Sivil halk örgütü nümayişçisi de demek.)

Resulullah’ın ÖRNEK alması gereken İBRAHİM (atanmamış tek resul) iken, yani onun tahkik ve mutmainlik yollarını denemesi ve Allah ile DOST olması gerekirken, çok evlilik ve evcimenlik sürekli toplantılar halinde olması nedeniyle ikazlar alıyordu.

Mesela bunlara karşılık “Sadece sana mahsus olmak üzere gecenin bir yerinde kalk ve namaz kıl” ayeti boşuna gelmedi! Çok evliliğin getirdiği bir rehaveti vardı Resulullah’ın.

(Kİ BUNA RAĞMEN, İÇİMİZDE EN YÜKSEK AHLAK SAHİBİDİR -bundan kuşku bile duymayınız-. O’na canım feda olsun, selatüselamlarım her namazda ve dışında onunladır, o benim efendimdir.)

Hans von Aiberg, 19/08/2003 (173/12)

Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.


önceki bölümü okusonraki bölümü oku


gezi-protestosu-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar