Deccal – Zülkarneyn – Özgür irade – Kader – Fatalizm

ALLAH KADER GİBİ (İki evren birbirine değecek) diye yazmış. Ama burada “KÖTÜ” (kendi kavlini düzeltmemiş) olan DECCALDİR. Yani KADER yerini bulmuş, ama “Özgür iradesiyle” o yaratık “İyi değil, KÖTÜ” olarak bize ithal olmuş.

En iyi yanıtı Kur’an’dan verelim:

“Ey zülkarneyn >>> DİLERSEN (Özgür iraden var) >>>>>> ONLARA KÖTÜLÜK EDEBİLİRSİN” diyen RABBİM‘dir. “Dilersen de İYİLİK edersin” diye BİR ÇİFT ÖNERME yapan Rabbimizdir. İKİ YOLU da yapıyor (A ve B). Burada ÖZGÜR  S E Ç İ M  hakkı, KİŞİNİNDİR.

Ayeti yazarsanız göreceksiniz ki: İYİ KİŞİ olan ZÜLKARNEYN, ayetin devamında İYİ ŞEYLERİ söylüyor.

<> 18-Kehf/86: Nihayet, Güneş’in battığı yere varınca onu kara balçıklı bir gözede batar buldu. Onun yanında bir de kavim buldu. Dedik ki: “Ey Zülkarneyn, ya bunlara azap edersin ya da haklarında güzel bir tavrı esas alırsın.”

<> 18-Kehf/87: Dedi: “Zulmedene azap edeceğiz; sonra Rabbine döndürülecek; O da onu görülmedik bir azaba çeker.”

<> 18-Kehf/88: “İman edip hayra ve barışa yönelik iş yapana gelince, onun için ödül olarak en güzeli var. Ve ona, buyruğumuzdan, kolay olanı söyleyeceğiz.”

Demiyor ki, “ben bunlara KÖTÜLÜK edeceğim, ama bunu YAPTIRAN DA SENSİN!”. Böyle deseydi Zülkarneyn “Zülkarneyn” olmadığı gibi; tam bir ATE+İST olurdu. O zaman da Kur’an’da ANILMAZDI Zülkarneynler.

Şimdi iki tip Zülkarneyn var: 1N ve 0N! Birincisi -kuşkusuz- iyi (Bunu özgür iradesiyle seçmiş). İkincisi kuşkusuz kötü (O da bunu özgür iradesiyle seçmiş). Şimdi Einstein grubu “Bunu ben dilemedim, Allah diletti, ben masumum” diyebilir mi???

BEN İYİ OLDUM İSEM, o da iyi olsaydı. Ben tahkiki müslüman isem, bizim Sünnetçiler de öyle olsaydı. Ben akli müslüman isem, öteki Nakli (mukallit) müslümanlar da benim gibi olsaydı! Ben Hanif Müslüman isem, onlar da HADİS müslümanı değil; benim DİNİMDEN olurlardı.

Allah’ımız hem bize hem ATEİSTLERE: “Senin dinin sana benimki bana, ben senin taptığına tapmam, sen de benim taptığıma” (Eyyuhel kafirun).

O zaman bir HIRSIZ, BİR KATİL, BİR ATEİST suçu kendinde arasın. Çünkü özgür seçim “KADER” üzerine bina edilmemiştir.

Allah’ın hayır ve şerri “KAZA” olarak iner durur.

Mesela birinin tansiyonu aniden düşer ve senin otomobilinin önüne düşer ve ölür! Bu  k a z a d ı r  (Allah’tandır). Ama bu ölen kişinin “Ben hırsızım, ben ateistim” dediğini düşünün!

Rabbimi kim suçlayabilir ki? Bizi sınav için yaratmadı mı? Bunu unutturmadı mı? Ateist olan KENDİ TERCİHİNİ yapmıştır [candaş].

FATALİZM (cehriyecilik) Allah’ımızın lanetlediği, fakat şeriat+tasavvuf+hadislerin EN SAPTIRDIĞI bir afettir. Allah bizi kadercilikten korusun.

Zülkarneyn’e Allah’ımız teklif ediyor: “İstersen iyi >>> (saklı olarak istersen kötü) davranırsın” diyor.

ALLAH FATALİZMİ yaratmadı… insanlar yarattı! Nankör insanlar… Süfyaniler!

Hans von Aiberg, 31/08/2003 (181/04)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 181 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

181-04-secim-hi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar