Kulluk – Çeçenistan – Süfyanilik – Kadın-anne

Vira bismillah, sırada ne var? (Önerileriniz)

<> Abidlik, hep ibadet olarak tercüme ediliyor, ancak ibadetin karşılığı “menasike” kelimesi, değil mi?

İbadet, sonradan “Tornistan” edilmiştir. Kök kelime Abud (Allah’ın hani neredeyse oğlu-kızı gibi) iken, bundan alıp türettiler, oldu ibadet. 🙁 Yani şimdiki nosyonu, bizi şartlandırması >>> “İBADETÇİ“. Böyle bir meslek olur mu? İbadetçi veya imam?

<> menasike => kulluk yöntemleri/şekilleri/metodları gibi, nask

 

Müna+peltek se+SENİN

Müna+peltek se+SENİN

Yani senin NİDA etmen ve nadas etmen. Anlamı bu… (Nadas >>> Tarla’nın dinlendirilmesi.) Kökü Sanskritçe NAS (İnsan=Temel değer), ike>>>SENİN, nadas (Arada bir nadası peygamberler de yapar >> Süleyman’ın atlarıyla yıllarca meşgul olup Allah’ı unutması gibi.)

<> Tribün havaya uçtu, Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov öldü!

Evet Rusya yanlısıydı. Çeçenistan’a yapacağım HİÇBİR ŞEY yok -olmadı da-. Çeçenistan’a Allah fırsat ve yardım (inayetullah, nasrullah) verdi. Ama bunlar o saatte kadınlara peçe takıp İran’a bağlandılar, 8 yaşındaki kız çocuklarına çarşaf ve peçe zorunluluğu getirdiler. Hadis sünnetlerinden bir şeriat dini ilan ettiler. (Geçmişte bu oldu, hatırlıyor musunuz? Birkaç yıl önce orada zulüm vardı.)

<> evet

Ve de Dünyaca ünlü “RUS MAFYASI” aslında yarı yarıya ÇEÇEN mafyasıdır. (İnguşlar da müslüman olduğu halde hiiiiç bulaşmadılar.) Hani bir dönemin MHP’si gibi… Çek senet ve karapara mafyası…

ÜST platformda bu “DİNDAR” çeçenlerin ortağı Moskova rus Mafyası. Yukarıda sevişiyorlar;, aşağıda döğüşüyorlar. Allah Çeçenlerin kredisini tüketti candaşım.

Kafkaslarda >>> PEÇE olur mu? Hangi ayet rahibe ve peçe kıyafetlerini giyin diyor müslimelere? Bana ayet göstersinler.

Şeriat öyle diyor, hadisler öyle diyor

Bu bizler için geçerli değil! Öyle değil mi?

<> evet

Afganistan’daki kadınlara çevirmek istediler hemen mücahideleri… Hacı Murat ve Şeyh Şamil’in kemikleri sızladı. Kredileri BİTTİ. Onlar SÜFYANİST olarak deftere kaydedildiler. Bu kayıt, şu ayete uymayanlara açılıyor:

“Bir kavim kendini düzeltmedikçe Allah da o kavmi düzeltmez+AZDIRIR!”

Kredilerini kendileri bitirdi! (Rusya da bunu istiyordu eski KGB aracılığıyla) Ve Ruslar yeniden Grozny’ye girdiğinde, Çeçen kadınlar cepheye NEDENSE koşmadılar. Oysa onlar direnişin baş kahramanıydılar!

Şapkayı önümüze koyup düşünelim -derim-.

<> Diri diri gömülmüşlerdi.

Evet diri diri… Onlar ANNE idi. Çeçen Anne çok önemli… Çünkü çeçen baba DOĞUM yapmaz. Soylarını kurutamadılar çeçenlerin. (Şimdiki nüfusları, Terek ve Kubat hanlıklarındaki nüfuslarının beşte-biri.) ANNE olmasaydı, bu bir avuç çeçen kalmayacaktı.

Anneler günü böyle bir gün işte!

Adem’in Zürriyeti >>> AMMAAAAAAAA >>>>>>> Havva’nın İDAMESİ/devamlandırması. Havva (ana) olmasaydı, Adem mi doğuracaktı?

Hans von Aiberg, 09/05/2004 (226/02)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 226 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

226-02-cecen

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar