Türkiye ve Siyonizmin Akp planı – Ordu – IMF

Selam selam candaşlar hoşbuluştuk.

<> selam selam hoşgeldiniz

Evet bir chat daha başlıyor. Biraz reel ekonomiden söz edelim. Dollar 1300 TL idi, şimdi 1550 tl, 1500 diyelim… %kaç artmış?

<> %16

Evet. TÜRKİYE’de %16  d e v a l ü a s y o n  yapıldı. Dikkatleri sürtüşmelere çatışmalara çekerken, Türkiye sonunda deavalüasyon gördü. Gözümüz aydın! Haberiniz var mıydı?

<> $ artışından evet.

Dollar artmadı. Devalüasyon yapıldı, otomatikman artmış oldu. Yineliyorum: Dolar artmadı!!!! İşte ekonomimiz ASLINDA buydu… Bir yerde fire verecekti. Verdi.

İmam-hatip derken, KİMSE uyanmadan, Ekonomiden sorumlu Babacan ve Maliyeden sorumlu Unakıtan, dikkatleri Milli Eğitim üzerine çekerek, GİZLİ devalüasyonu yaptılar. Ne CHP, ne bağımsız mali kuruluşlar bunu fark etmedi.

N A S I L   O L U R ?  Eğer dollar arttıysa, zaten enflasyon körüklenmiş demektir. Eğer dollar devalüe edildiyse, SİNSİ bir oyun oynanıyor.

“ABD’de faizler artırıldı, bu da tüm dünyayı etkiledi” yalanına sığınıyorsak, Dolların sadece 40 bin lira falan artması gerekirdi.

Yok eğer “Petrol fiyatları birden zamlandı (Rusya bol miktarda sattığı için)” derseniz, biz zaten dünyanın EN PAHALI varil fiyatına sahip şampiyon devletiz. Petrol sorumluysa o zaman hükümetin sübvanse etmesi (içeride ucuza satması) gerekirdi. Yani zammı yansıtmamış olurdu.

Tersine paket halinde zamlar geliyor. Petrol ürünleri ve taşımacılık maliyetleri yaza rağmen çıldıracak.

<> İhracat yapanlar için iyi ama ithalat için kötü oldu… Özellikle hammaddeyi veya yarı mamul maddeyi dışarıdan ithal etmek zoruna olan kuruluşlar için kötü

Evet, aramızda ihracatçı olmadığına göre (Müsiad bundan sorumludur) bu millet çatır çatır farkı ve devalue kazığını cebinden ödeyecek… Kışın kar yağdı ve en ucuz balık (kedilere veriyordum) 2.5 milyondan 5 milyona kadar tırmandı. Kıştı kar yağmıştı, takalar denize açılamamıştı vb. Şimdi yaz geldi: Aynı balık (istavrit) 3.5 milyan TL kilosu…

??????

Ne oluyor böyle?????? Enflasyon bu kalem mallarla ölçülüyor. Balıkla ölçülüyor. Ananas suyuyla değil! Ve 2004 yılının daha başındayız. İthalat ile ihracat farkı aleyhimize %63 açık veriyor bütçe… Üç ayda bunu nasıl becerdiler.

????? Nasıl oluyor da oluyor???

Bunu BİZ cebimizden ödeyeceğiz. IMF’yi  d a v e t   e t t i l e r  . Nasıl oluyor???? IMF kendisi gelir daima… Bunun dışına çıkılmamıştır…

Çünkü gizli DEVALÜASYON yapıldı… Geçmiş olsun.

İhracatçılar dışında kalan tüm meslek erbabı bu kazığı ödeyecek! Borçlarımız da %17 (Birleşik faiz ile %25) büyüdü…

Hani işler tıkırında gidiyordu.

?????

???????

<> Haklısınız, enflasyon ilginç şeylerle ölçülüyor mesela birisi çok ilginç… “Gazyağı lambası Fitili”

Ve Ananas turşusuyla… Aramızda ola ki bazılarımız ekonomi düzeldi piyasalar rahat, borsa tırmanıyor, faizler düştü diye hayallere kapılıp rehavet yaşadıysa, işte acı gerçek ve raund 1…

İkinci round’da 128 milyar dollar dış borcumuzun ödeme planı var: İktidarın gitmesine iki yıl var. Üçüncü yıl 80 milyar dollar ödeyeceğiz???????????????????? Nasıl ödeyeceğiz.

GSMH’miz sadece 1500 dollar/yılda, borcumuz 13.000 dollar/yılda, nasıl ödeyeceğiz?

Ben bunu yazmıştım: “Kaçacaklar yurtdışına” diye. Kaçacaklar… Ama büyük kazık atarak. Yüce divan bile onları bulamayacak. Yargılayamayacak. Haydi diyelim ki borcu 8 yıl vadeyle ve daha büyük faizle ertelediler… o zaman 6 yıl sonra BATIYORUZ. (Borcu ertelerler. Çünkü RTE CBaşkanı olacak en az dört yıl.)

Ölü toprağı üzerimizde… Muhalefet ve bilim adamları/ekonomistler FARKINDA değil, devalüasyon olduğuna BİR TEK BEN UYANDIM! Ve sizleri uyandırıyorum… Takke düştü kel göründü.

Önümüzdeki haftayı FB’nin kutlamalarıyla geçiririz milletçe… Sonra İstanbul’a Bush gelir, Nato ansamblesi toplanır. Okullar da dolayısıyla erken tatil edilir. Millet kıyılara koşar ve yaz tatili başlar. Yaz sıcak bir rehavet bir rehavet… Yaz biter okullar açılır. Havalar daha iki ay iyi gider. Sonra karakış gelir.

Yakıt, zamlı zamlı yakıt. O zaman uyanacağız. Şimdi rahat olunuz, içimizi karartmayalım. Reel ekonomi diye… Hatta reel politikayı da boş verelim.

Reel >>> Yani sapsahici/en hakiki >>> demek.

<> Müdahele için Merkez Bankasının yeterli Dolar rezervi olmasına rağmen bile bile müdahele etmediler bunu bugün itiraf da ettiler… demek ki bilinçli

Evet, kendileri manüple ettiler. Merkez bankasına KENDİLERİ (Anadolu kaplanları numarası) mevduat açtılar.

Bunu nereden anladım? Çünkü bankalar arası gecelik faiz işi birden %6’ya indirildi. Zamanında Özer+Tansu Çiller de bunu yapmıştı.

Pekiyi neden baştan %6 değildi. Dün yarı yarıya indirildi? Çünkü beyler ve aveneleri (Müsiad, Anadolu kaplanları vb.) bu manüpilasyon ile KAZANDILAR, zıkkım olsun! Paralarını gecelik faize yatırdılar. Kazandılar, iş bitince de gecelik faizler birden %6’ya indi. Düğün değil bayram değil enişte baldızı neden öptü?

Hans von Aiberg, 11/05/2004 (227/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (226) oku | 227 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

227-01-unakitan-babacan

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar