Sabır – Tembellik damgası – Aşağılık damgası

<> Hocam kehf bitsin mi?

[Candaşın] sabırsızlığına hak veriyorum. O halde şu Sabır konusunu bitirip Kehf’e dönelim.

 

“3/112: Nerede bulunsalar, Allah’ın ve inanan insanların himayesinde olanlar müstesna, onlara alçaklık damgası vurulmuştur. Allah’tan bir gazaba uğradılar, onlara aşağılık damgası vuruldu. Bu, Allah’ın ayetlerini inkar etmeleri ve haksız yere peygamberleri öldürmelerindendir. Bu, karşı gelmeleri ve taşkınlık yapmalarındandır.”

Bunlar Rumlar (İki mezhebi kastediyorum), Sırplar, Ermeniler, Ruslar vb.

Bunlar içinde “Anlaşmalarına sadık ya da karşılıklı rıza ile işbirliği” yapanlar var. (Misalimiz NATO idiydi ya, onlarla yaptığımız anlaşma dışında) kalan o batıl ve batık BATI alemine zelillik damgası vurulmuştur. (Aşağılık damgası)

Ayete dikkat ediniz: “Fenalıklarını yaptılar. Uzun bir süre sonra Kıyamet koptu. Ve yeniden dirildiler.”

“alçaklık damgası vurulmuştur. Allah’tan bir gazaba uğradılar, onlara aşağılık damgası vuruldu.”

Vurulmuştur-vuruldu. (Çoktan hesapları bitti bile.)

Bize Sabır derken ALLAH indinde dikkat ettiniz mi, “HESAPLAR GÖRÜLMÜŞ BİLE…” “ÇOKTAN İŞ BİTMİŞ BİLE…”

Beni=Kur’An’ı, MA EDRAKE HÜNEFA????? Beni ve Kur’an’ı İdrak ediyor musunuz? Hünefa=HANİFLER????? Yanıt bekliyorum. Yanıtlamazsanız REKLAM EDERİM KENDİMİ.

<> :))

<> HuneFA = Hans Fon Aiberg?

Ya Reklam işkencemden kurtulmak için nasıl ortaya çıktınız?

Sabırlı olmak kimin işiydi? Musa Hızır’a “Göreceksin beni çok sabırlı bulacaksın” demiyor muydu? Sabır “NEDEN” ucundan bakınca UZUUUUUUN bir süreç. Ama sonuç ucundan bakınca “Hesaplar görülmüş bile, Yecüc Mecüc mahşere toplandı bile…”

<> Ama sabır derken, boş geçen zaman ve/veya tembellik/gaflet kastedilmiyor.

Elbette, adam işsiz, Allah’ın verdiğine SABREDİYOR. Ama iş aramıyor ki? İş aramıyor ve rızkının darlığına SABREDİYOR. Çok komik. Sonra da diyor ki Allah benim rızkımı bu kadar yapmış. Ben sabırlıyım, karşı gelmiyorum…İşte bunun adı da MESKENET damgası.

<> Sabır çaba ile geçen bir süreç

<> %90 müslümanın benzer bir oryantal özelliği

Hani zelillik (Aşağılık) damgası vardı ya az önce… Bir de MESKENET=Miskinlik (Tembellik) damgası var ayetlerde… Bir search ediniz bakalım miskinlik kelimesini…

<> Miskin, sakin, iskan, mesken vs…

Evet, sükunet, müsekkin, teskin.

<> Arabesk kültürün temel besin kaynağı meskenet!

Siesta=Araplar ile aynı kuşağı paylaşan Meksikanez kültürünün de bir parçası.

<> 3-Ali İmran/112: Onlar (yahudiler) nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah’ın ahdine ve insanların (müminlerin) himayesine sığınmadıkça kendilerine zillet (damgası) vurulmuştur; Allah’ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah’ın ayetlerini inkar ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır.

Evet. Gördüğün gibi ben bir metod dahilinde sohbeti ediyorum.

Böylece Ali İmran’ı noktaladık ve artık Kehf suresinin meşhur ayetine geçebiliriz.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 26/10/2001 (013/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 013 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

013-06-sabir-zillet-miskin

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar