Haniflik – İbrahimin duası – Zürriyet mi millet mi

<> Allah bizlere hayırlı evlatlar nasip etsin.

Amin. Evladı iyyal (Eyyühel) İbrahim Ebu Hanif’in DUASIDIR. Allah’ın Levhi Mahfuzda YENİDEN DÜZENLEYECEĞİ BİR DUADIR. İsbatı da Hızır’ın öldürdüğü bebekte yatmaktadır.

“Anne ve babası hayırlı bir evlat istemişlerdi, Allah da onu verdi” diyor ayet. Bu duayı yapınız.

“Allahümme BARİK ala… İBRAHİME…”nin anlamını biliyorsunuz değil mi?

<> Açar mısınız?

İbrahim’in duasıdır o. “İbrahim HAYIRLI EVLATLA BEREKETLİ BİR NESİL İSTEDİ” bundan öte açmam gerekmez.

Allah onun HER DUASINI (Dostunun her niyazını) kabul ettiği için ETTİ. İşte bunun için “Kema Barekte…” diyoruz. Ama bunu “İbrahim’in duası olarak Kur’an’da yer aldığı biçimde” kullanınız.

<> 3-Ali İmran/67: İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı; fakat o, Hanif müslümandı, müşriklerden de değildi.

<> 3-Ali İmran/68: Doğrusu onların İbrahim’e en yakın olanı, ona uyanlar, şu peygamber ve iman edenlerdir. Allah da müminlerin velisidir.

Evet ama duası başka ayette yazılı. O duayı bulabilecek misiniz? Evlat istemesiyle ilgili bereket duasını. İbrahim bizim de babamızdır.

[] İbrahim/35: Hatırla ki; Bir zaman İbrahim şöyle demişti: Rabbim! Bu şehri güvenli kıl! Beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!

[] İbrahim/36: Rabbim! Çünkü onlar (putlar) insanlardan birçoğunun sapmasına sebep oldular. Şimdi kim bana uyarsa, o bendendir; kim bana karşı gelirse, artık sen gerçekten çok bağışlayan ve çok merhamet edensin.

[] İbrahim/37: Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bir kısmını namazı dosdoğru kılmaları için, senin Beyt-i Haram’ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir. Ve onları bazı meyvelerle rızıklandır ki şükretsinler.

[] İbrahim/38: Ey Rabbimiz! Sen bizim gizlediğimizi de açığa vurduğumuzu da şüphesiz bilirsin. Çünkü yerde ve gökte, hiçbir şey Allah’tan gizli kalmaz.

[] İbrahim/39: İhtiyarlık halimde bana İsmail’i ve İshak’ı lutfeden Allah’a hamd olsun. Şüphesiz ki Rabbim duamı çok iyi işitir.

[] İbrahim/40: Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!

[] İbrahim/41: Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!

O mutmainsizlik (Tatminsizlik) ile başladı bu işe…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 30/11/2001 (027/08)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 027 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

027-08-ibrahim-suresi-35-41

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar