7 ve Ali imran suresi – Kafir müslümanlar – Yeşil sermaye – Süfyanilik illeti

Neyse konu çok dağıldı. Biz Ali İmran 7’yi yazdık. Şimdi sıra 14’de. Bir gönülsüz gönüllü aranıyor. :=)

<> 3-Ali İmran/14: Kadınlara, oğullara, altın ve gümüşten oluşturulmuş yığınlara, salma atlara, davarlara ve ekinlere tutkunlukların sevgisi, insanlar için süslenip püslenmiştir. Tüm bunlar geçici-iğreti hayatın nimetidir. Allah’a gelince, varılacak yerin en güzeli onun yanındadır.

Yorum gerekli mi?

Dünya hayatını Allah bize kurmuştur ve ayette bize HELAL ve  N İ M E T  olarak bağışlamıştır.

Bu bölüme dikkat ederek sakın MAL ve hobilere düşman olmayınız. Dünya hayatı bir süs ve NİMET’tir, Allah nimetidir.

Çalışmak farzdır, karşılığını almak da kutsal emek gereği helaldir. Miras bırakmak da helaldir. Nikah da helaldir. Çocuk sahibi olmak da helaldir.

Bunlara sakın küçümseyerek bakmayın. Ayetin söylemek istediği bu bölümler değil. Bu konu çook uzun olacağı için burayı başka bir güne erteleyelim.

Ve gelelim Ali İmran 28. ayete. (Elinizden öperler katip efendiler.)

<> 3-Ali İmran/28: Müminler, müminleri bırakıp da küfre sapanları gönül dostu edinmesinler. Kim bunu yaparsa Allah’la ilişiği kesilir. Ancak bir sakınma ile onlardan korunmanız müstesna. Allah sizi kendisinden sakınmaya çağırır. Ve dönüş yalnız Allah’adır.

Bu ayet de bir önceki ayetin HELALLERİ içinden karapara olarak kaçırılmış. Bir önceki ayette, bizim YEŞİL sermaye dediğimiz (mesela Petrol dolarının devrim ihracı için kullanılması, Kaide örgütünün büyük uyuşturucu parası, Çeçenlerin ve Libya’nın “Beyaz kadın satarak” fuhuştan CİHAT için silah satın almaları vb.)

İşte bunlar “Altın ve gümüş biriktirme” hem de yığmaca biriktiren İslami paradır. Altın ve gümüşü biriktirmeye en layık olanlar da malumunuz imam ve şeyhlerdir. Onlar bir Cihad çağrısı yaptılar mı artık koşarak gideriz. Böyle alıştırmışlar bizi.

Cihat lafını duyunca müslüman Kadın satarak, bundan elde ettiği parayı, Afganistan’a Cihat bağışı olarak gönderen ÇEÇEN de suçludur.

“Gayeye gitmek için her yol mübahtır” diyor o DAY-USE.

“Hem ben Rus kadınlarını düşürüp satıyorum, onları Allah yolunda kullanıyorum. Oğlum da canlı bomba olarak yetiştiriliyor. Hans bey kokain alır mısınız?”

İsmi lazım değil ama bir Çeçen lider yardımcısıyla konuştuklarımıza bir bakın… El Kaide örgütünde çalışmış ve diyor ki: “En az 50 Özbek öldürdüm”. Sanırsınız RUS askerini öldürmüş…

Aman yarabbi… Onların dini ona BENİM HANİFLİĞİM BANA.

Biz Çeçenleri de severiz. Ama onlar bizi sevmezlerse NE YAPALIM şimdi?

Bu işin milliyetçilik ile ilgisi yok artık… Bu işlerde bir tuhaflık var.

Allah yolunda her şey mübah, bu ne menem bir anlayış?

Oysa biz yıllardır hem AFGANLI mücahid’i ÇOK SEVDİK Hem filistinli Fedayiin’i çok sevdik. Ama gelin görün ki onlar bizi HİÇ sevmediler.

Ali İmran/28: Müminler, müminleri bırakıp da küfre sapanları gönül dostu edinmesinler. Kim bunu yaparsa Allah’la ilişiği kesilir. Ancak bir sakınma ile onlardan korunmanız müstesna. Allah sizi kendisinden sakınmaya çağırır. Ve dönüş yalnız Allah’adır.

Eğer Gonca Kuriş Şehit kızkardeşim Hizbullah’ı çok sevmeseydi “Ancak kafirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır.” ayetini de dinleseydi, şimdi ölmeyecekti.

“kafirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız…”

“kafirlerden gelebilecek bir tehlike…”

“kafirlerden gelebilecek…”

“kafirlerden…”

Yani bizim çok SEVDİĞİMİZ müslümanlardan.

“De ki: Ey Kafirler! ben sizin taptığınıza tapmam, sizde benim taptığama…”

Bilmem anlatabildim mi?

Avrupa Birliğine girince AVRUPALI Ehli Kitab kafirden değil, İÇİMİZDEKİ çok sevdiğimiz KAFİRLERDEN korkun Hanifcanlar.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 26/12/2001 (037/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 037 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

037-09-aliimran-yesil-sermaye

Yorumlar