Aiberg düşmanlığı – İftiralar – Kim Fetva verebilir – Kur’an’dan başka hüküm mü aranır

slm & slm HCandaşlar, sevgilideğerliler.

<> selam selam ey sevgili

Huzurlarınızda Hans -içinizden biri-.

<> selam selam hocam hoşgeldiniz

Hoşbuluştuk.

 

<> slm slm

 

Barış ve barış.

Barışıklık hepimize. “Orada iyi huylu huriler vardır” diyen ayete ve oradaki iyi huylulara layık olmak için biz de iyi huylu=Barışık olalım. İyiliği emredelim (Allah adına) ve kötülüğü yasaklayalım (İnsanların selameti adına).

Derken, elbette üzüldüğüm bazı şeyler oldu. Adı gereksiz, bir forumda “Hans denen sapık din kurucusu ve sahte peygamber… İçki ve uyuşturucuyu helal kıldı, müridlerine içmelerini emretti” diye yazmış. Bu konuda il müftüsünden fetva istemiş. Müftü, “Bunlar sapıktır” demiş, anlamadan, dinlemeden, araştırmadan ve okumadan.

Yani biri gidip bir din yetkilisine “Hans hırsızdır” dese, müftü “Ellerini kesin” diyecek…

Ortaçağdaki cadı yakmaları gibi… Olmayan cadıları yakmak… (Yeryüzü tarihinde bugüne kadar insandan bir cadı, Jadu, jade) görülmemiştir. Ama papazlar yüzbin cadı yaktılar. Papa’nın 75 bin cadı yaktırdığı söyleniyor.

Papa da biliyorsunuz Hristiyan aleminin en büyük MÜFTÜSÜ. (Müftü=Fetva yetkilisi).

Pekiyi islamiyette  F E T V A  vermek var mı?

 

<> paralı imam-başından başka ne beklenir ki?

<> islamda din adamı yok

<> yoktur hüküm ALLAHIN’DIR

Allah hükümlerini apaçık kitabında tek tek belirlemişken F E T V A yetkisi hangi ŞİRK papazına verilebir ki? Allah’dan başka kimse fetva veremez. Tek fetva yetkilisi Allah’tır (Kelamullah=Kur’an’dır).

Önümde şu Kur’an dururken başka bir kitaptan mı arayacağım?

[] Kalem/36-39: Neyiniz var, nasıl hükmediyorsunuz? – İçinden ders aldığınız kitabınız mı var? – İçinde, şüphesiz ne beğenirseniz sizindir mi yazıyor? – “Nasıl hüküm ederseniz, gerçektir/öyledir” diye tarafımızdan kıyamete kadar geçerli bir yemin mi var?

[] Enam/114: Allahtan başka hüküm veren/Hakem mi arayayım? Ve O ki üzerinize kitabı ayrıntılanmış (tafsil) olarak indirdi. Ve o kitap verilenler biliyor ki Rabbinden bir hakk olarak indirildi. O halde şüphe edenlerden olma.

[] Ankebut/51: Onlara okunan Kitabı sana indirmiş olmamız yetmiyor mu? Şüphesiz onda iman eden bir kavim için rahmet ve zikr vardır.

[] Casiye/6: İşte bunlar sana Hakk ile okuduğumuz Allahın ayetleridir. Artık Allahtan ve ayetinden sonra hangi HADİSe iman ederler?

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 10/03/2002 (067/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (066) oku | 067 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

067-01-aiberg-dusmanligi-kim-fetva-verebilir-kurandan-baska-kitap

Yorumlar