Zülkarneyn, Kiriş zaman, Mercek ve Göz misali

Şimdi SPİNLERİMİZİN ZIT olması bizlere nasıl bir özellik kazandıracak? Antipodum ve ben birbirimizi “AYNI YÖRÜNGEDE” zıt spin ile taciz etmeyiz, hatta haberimiz bile olmaz. (Kim diyebilir ki, “Yecüc-Mecüc yukarı mahallede oturuyor?” … diye) Konu karmaşık fakat sabırla adım adım gideceğiz.

Biz çizimi yaptığımızda çember yuvarlak fakat onu kesen KİRİŞ düz idi. Aslında bu öyle değil! Bizim çemberimizi kesen bir Çember daha var. Dolayısıyla yay parçası bir MERCEK GİBİ düşünülmeli. Hemen Kur’an’dan işareti almak için, Yecüc mecüc geçen iki AYETİ lütfen yazalım. Biri Kehf’de idi.

<> Kesişim yeri (kümesi).

Evet [candaş]. Ayetler yazılınca MODEL hemen ortaya çıkacak.

<> Adamlar şah gibi! Kendilerine ait bir alem varedilmiş oluyor

(“Benim ARZ’ım (yeryüzüm)  G E N İ Ş T İ R”  diyor ayette, Allahımız.) Cinni, Meleği, İnsanı, Yecüc-Mecüc’ü bir arada yaşıyoruz. Ama Cehennem geniş değildir. Arz dolmaz ama cehennem dolar. Tıkıp tepiş, koğuş gibi…)

<> Kehf/94: Onlar: “Ey Zülkarneyn, haberin olsun, Ye’cüc ve Me’cüc bu yerde fesat çıkarıyorlar; bu yüzden onlarla bizim aramızda bir set yapman şartıyla sana bir vergi ödesek olur mu dediler.

Bunun ilerleyen ayetlerinde devamı var. “O gün onları bırakıvermişiz” diye, GELECEKTE çıkaCAKları dönemi yazmanızı rica ediyorum.

<> Enbiya/96: Nihayet Ye’cüc ve Me’cüc(ün seddi) açılıp da her tepeden saldırdıkları;

<> Enbiya/97: Ve gerçek vaad (ölüm, kıyamet) yaklaşınca, birden, inkar edenlerin gözleri donakalır! “Yazıklar olsun bize! (derler), gerçekten biz, bu durumdan habersizmişiz; hatta biz zalim kimselermişiz.”

<> Kehf/98: Zülkarneyn: Bu, Rabbimden bir rahmettir. Fakat Rabbimin vadi gelince, O, bunu yerle bir eder. Rabbimin vadi haktir, dedi.

<> Kehf/99: O gün (kıyamet gününde bakarsın ki) biz onları, birbirine çarparak çalkalanır bir halde bırakmışızdır; Sur’a da üfürülmüş, böylece onları bütünüyle bir araya getirmişizdir.

İşte önce bu sonuncu ayeti yorumlayalım: Orada yanlış MEAL var:

Ve gerçek vaad (ölüm, kıyamet) yaklaşınca, birden, inkar edenlerin gözleri donakalır!

inkar edenlerin gözleri donakalır!

gözleri donakalır!

Donakalır DEMİYOR, BAŞKA BİR ŞEY diyor!

<> Enbiya-97: Ve gerçek vaad yaklaştığı vakit, iste o zaman o küfredenlerin gözleri belerecek (bir noktaya dikilip kalacak): “Eyvah bizlere, biz bundan gaflet ettik! Hayır, kendimize zulmetmiş olduk!” diyecekler.

İşte o zaman o küfredenlerin gözleri belerecek“.

Orijinal ayette şunu söylüyor: GÖZKÜRESİ! Gözü yuvasından çıkardığınızda EVET BİR KÜREDİR, ama NASIL BİR KÜRE? Bir yeri BOMBELİ değil mi?

<> evet

Yani mercek  D I Ş A R I D A  değil mi?

<> evet

ŞİMDİ ALLAH’IN bu  m i s a l i n i  ÇİZİMİMİZLE özdeşleştirin! Küre dünyamız, dışarlar olan ve mini bir kürenin yayparçası gibi duran da ÖTEKİlerin dünyası…

Hans von Aiberg, 29/08/2003 (180/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 180 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

180-06-kiris-goz

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar