Peygamberimizin danışmanlığı

<> Mücadele/12: Ey iman edenler, peygambere gizli bir şey danışacağınız zaman, fısıltınızdan önce bir sadaka verin! Bu sizin için hem bir hayır hem de daha ziyade temizliktir. Fakat gücünüz yetmezse, şüphe yok ki, Allah bağışlayıcıdır, esirgeyicidir.

Tşk. Resulullah efendimiz, “Kişisel günahlarımızı çıkaran bir PAPAZ değildi”. Ama eğer PUBLIC değil de “PRIVATE” bir şey danışacaksanız, ÖNCE İNFAK edilmelidir.

Hem bu sadaka

dikkat

dikkat, ya hu!

bu sadaka

sadaka diyorum!

Kime verilecek? Fakire mi? Hayır!  R E S U L U L L A H  ‘a.

“Onun için avukatlara danışma ücretini ÇOK görmeyin”.

Adam serbest meslek sahibi: Hakim ve savcı gibi devletin memurin kanununa bağlı değil. Piyasa ise avukat dolu. mı kalacak?

Pekiyi bir avukata da devlet MAAŞ verirse ne olur? Eyvah olur! Onun görevi canını dişine takıp, bir katili (Kabil’i) bile kurtarmaktır. Savcının tek ALTERNATİFİDİR. Apo’yu bile SAVUNACAKTIR!

Hekim neyse (Hippocrat yemini), Avukat da odur. Görevi suçlananı/zanlıyı/sanığı beraat ettirmektir.

EVET! Öyle ya! Ya bir iftira varsa! Tamamen Mustafa ise! tertemiz ise! Avukatlar üçkağıtçıdır diye onu İDAM mı edeceğiz?

Avukat devletten savcı ve yargıç gibi MAAŞ alırsa ne olur? Zavallım, iş kaybetme korkusuyla, masumu idam ettirir İDİ: Yani müvekkilini iki kuruşa satardı. Çünkü müvekkilin ödeyeceği parayı DEVLET ödüyorsa, devletin istediği olurdu. OK?

<> ok

Resulullah ADVOCAT olmuş idi. Ona ÖZEL danışmalar ÜCRET olarak ödenirdi! GENEL olan tüm İslam alemi (biz dahil). ÖZEL olan da “DERDİ” olan kimse… Onun derdi bizi bağlamıyor. Ama sanki özel kanaldan pencere açmış gibi, diğer GENELİN (katılımcıların) hakkını yiyor! Yiyebilir ama ÖDEYECEK! Vakit=Nakittir. Vaktin taksimetresi vardır ve NAKİTTİR!

Bunu söyleyen (başta Kur’an) PARAGÖZ olmak demek değildir. Avukat orada ebedi duruyor.

O sana gelmiyor! SEN ona gidiyorsun!

Dikkat dikkat! Sen savcıya gidersin! Sen Hakime gidersin! Mecbursun. Ama, avukat öyle değil! ZORUNLULUK yok!

Savcı ve yargıca giderken MECBURSUN. Gitme de bak gör gününü! Şikayet edersen davana bakılır. Seni avukat şikayet etmiyor ki. Savcı gibi ASALIM da demiyor, “seni kurtaralım” diyor.

Dostlar bu HUKUK konusunu niye yazdım? Sizin yüzünüzden! Çünkü verdiğiniz ayet >>> AVUKATLIK ve haklarıyla ilgiliydi.

Üsvei Hasene >>> En güzel ahlak = Resulullah demek değil yalnızca… Resulullah’ın davranışlarının EN GÜZEL olduğu anlamındaydı. Resulullah GİZLİ görüşmek (fısıltı denen buydu) şartıyla ÜCRETLE AVUKATLIK yapmıştır.

Hans von Aiberg, 28/09/2003 (193/05)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 193 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

193-05-adalet

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar