En küçük atomaltı parçacık hangisidir? –  Higgs bozonu – Çekim nasıl normalize edilir

Her bir quark bulunması beraberinde otomatikman ağır bir elektron (Muon, Taon gibi) ve bunlara eşlik eden üç ayrı nötrino (Elektron nötrinosu, Muon Nötrinosu, Taon nötrinosu), bu da pentaquarkın keşfiyle >>>>>>> İKİ adet daha NÖTRİNO ailesi gerektiriyor.

Tüm nötrinolar ile ilgili derin bilgiler vermiştim. Higgs bozonları da tüm nötrinoları içermektedir. Ama TEK bir nötrino parçacığıyla >>>>> Nötronon…

Nötron ve Nötrino nasıl farklı şeylerse; neutrinon da farklı bir şey (Ki bunu şeytanın vesvesesi diye vermiştim.)

Süper simetri teoremlerinde, zorunlu olarak Nötrino, Fotino (Foton değil), gluonon vb. kaçınılmaz olarak var. Amaç, bu sayede, çekim kuvvetinin olası parçacığı olan graviton’dan DAHA KÜÇÜK olarak gravitino’yu diğerleriyle (Mesela fotino ile) birleştirmek ve böylece doğanın dört temel kuvvetini BİR TEK kuvvet halinde birleştirmek…

Elbette çekim TEK YANLI olduğundan bu üçüyle BU YÖNTEMLE birleştirilemez. Çekimi de İKİ yönlü yapmak gerekir ki, diğer üç kuvvet gibi çift yönlü olsun.

Çekim farklı! HEP ÇEKİYOR, o zaman İTEN bir anomali denklemi kurmalıyız.

Hani diyorum ya melekler “GÖKYÜZÜNE DÜŞER” (yani uçar). Bu antigraviton ile mümkündür. Çekim, eğer kütle REEL ise çekiyor. (Elma yere düşüyor.) Eğer kütle mesela √(-49) ise 7i olarak dışarı çıkacaktır. Yani GÖĞE düşecektir.

İşte bu parçacıkları da BEN öngördüm ve adına leviton dedim. Kütle imajiner (kompleks sayı) olduğunda leviton işbaşına geçiyor; kütle sıfırdan büyük ise GRAVİTON işbaşında.

Yani bir elma (ki 100 gram olsun) yere düşmeye mecbur olduğu gibi; bundan 200 gram daha küçük bir elma (-100i gram) mecburen GÖĞE düşecektir.

O zaman çekim = Gravitasyon ve bunun karşıtı olan Levitasyon bu durumda ÇİFT yönlü kuvvet olarak RENORMALİZE edilebilinir.

Şöyle basit bir kural da söyleyebiliriz: ÖZDEŞLİKLER (Elma ve antimadde elma ikisi de yere düşer) ÇEKİM ETKİSİYLE yere düşerken EŞLENİKLER (İki kare farkı) elmalardan biri yere, diğeri GÖĞE düşer!

Mesela x²-y²= (x+y)(x-y) olduğunda X elma reeldir ve yere düşer İKEN, artı ve eksinin çarpımı yine EKSİ olduğundan +y kere -y = İMAJİNER olacağından, bu elma da yere değil GÖĞE düşer.

Ruh ve Beden İKİ KARE farkıdır. (Eşleniktir.) RUH (sanal olan, imajiner sayı olan) YUKARI düşer, göğe çekilir; diğeri REEL olan ise (CESET) yere, mezara düşer.

Çekim ve anti-çekim (Gökçekimi ve yerçekimi) birbirinin complimenteridir. Bu yüzden doğanın üç kuvvetiyle bu dördüncü birleştirilememektedir. (Artık sırrını verdim, birleştirmeyi denesinler. 😉 )

Weinberg ve Abdüsselam da bu sonucu sonsuz çıkan denklemleri RENORMALİZE ederek, yani anomalileri ortadan kaldırarak, Z bozonunu öngörmediler mi?

Şimdi ben de aynı şeyi yapıyorum: Diğer üç kuvvet bir ÖZDEŞLİK dahilinde birleştirilebilir. Ama çekim kuvveti doğrudan EŞLENİKTİR.

Bunu anlatmak için kare kök içine bir eşlenik yazınız ve onu oradan çıkarmayı deneyiniz. Dikkat ediniz, eksi olan dışarıya İMAJİNER (anomali) diye çıkacaktır. Tıpkı kök içinde eksi dört: √(-4)=2i’dir. Oysa √(4)=2’dir (bu normal reel sayı), ama bundan önce yazdığım sanal/saçma sayı denen ap-ayrı bir paranormal matematik.

O halde ÇEKİM‘i temsil eden en küçük birim olan GRAVİTİNO (graviton değil) sorduğunuz sorudaki en küçük parçacık durumunda…

Ama bu böyle de değil. Çünkü karanlık madde (Higgs kalıpları) içinde bundan da küçük parçacıklar var. (Conandrum, rishon vb.)

Karanlık madde ile bildiğimiz ışıyan madde, bu ikisi de GEON denen bir quantum köpüğü yani tünel parçacıkları ile temsil ediliyor.

Bunlardan başka tüm aktüel (Fermion) ve virtual (Bozon) bileşimini de TEK bir kuvvet olarak birleştirilecektir. O zaman geonlar birden büyüyecektir.

Bir geon en küçük olması gerekirken, gramın yüzbinde-biri kadar muazzam bir ağırlık taşıyacaktır.

Higgs bozonları zaten kendi bozon olduğu halde ve tüm bozonlardan BAŞKA; tüm fermiyonları da üreten ana madde durumuna geliyor.

Hans von Aiberg, 03/10/2003 (195/07)

Not: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 195 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

195-07-gut-toe

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar