Siyonizmin Türkiye üzerindeki oyunları – AB ve Kürdistan tuzağı – Türk alfabesi

Sıra geldi sizlerin sorularına… Yani soru bekliyorum.

<> Kasım’ın ikinci yarısı olacağı söylenen Türkiye’deki değişimler için son durum nedir?

4 Kasım’dan itibaren bu gelişmeleri chat’ler boyunca vereceğim. A.GÜL’ün hatalarını da linkleyebilirseniz, Türkiye’nin Bizanslaştırılmasına giden süreç ve anadolunun da Verheugen gibiler aracılığıyla Q ve W harfleri ekleyerek, kürtçeye cevaz verme istemleri. İşte bu sürecin başı… Amaç KÜRTÇE isimler koydurtmak.

Şu Hollanda YAHUDİSİNİN yaptığına bakın! Sanıyor ki V’ler kendilerinde olduğu gibi F okunuyor, W ise V okunuyor. Ve de Hollanda dilinde en az kullanılan harf ise Q. (O da Fransızcadan geçme. Milli değil.)

Atatürk Harf inkılabı yaptığında Türkçe’de zaten Q vardı. Kadı ve Qedi diye iki türlü K vardı. (Judge and Cat) KEF olan Q’yi İNÖNÜ kaldırttı. Hepsi K ile yazıldı, Kadı ve Kedi gibi… Atatürk’ün kara tahtasından önceki dönem elifbalarında Q harfi vardı. (Belki linki de vardır.)

<> Q, koppa, kof, kaf iken, kef’e mi dönüştü; yoksa tersi mi?

Aslında tüm batı dillerine sormak gerekir: Kardeşim sizde K harfi var. Ama canınız istediğinde C yazıyorsunuz (Cayman gibi) canınız istediğinizde K yazıyorsunuz KEY gibi, Monkey gibi… Üstelik ince sesliler önüne gelen C de S okunuyor (Ceiling gibi). Siz neden C’yi kaldırıp yerine K ve S yazmıyorsunuz?

TÜRKÇE bu bakımdan okunduğu gibi yazılan TEK dil… (Rusça da öyle ama, alfabesi farklı.)

SH yerine Ş;

CH yerine Ç;

GH yerine Ğ yazarak biz Türkler en iyisini yapmıyor muyuz?

Alman Ö ve Ü’yü kullanıyor. O Alman, kullanır diyorsunuz; ama Türk için, OE yazsın, UE yazsın diyorsunuz. Biz Fransız mıyız? Türkler ile zorunuz nedir?

Elbette Sevres anlaşmasını geri getirmek. Anadolu’yu Kürdistan diye koparıp, 7 ÜLKE iktidarına, yani arzı Mev’uta vermek. Kürdistanı da İsrail’in işçi sınıfı yapmak.

Bugün Miami de öyle… Zenginler kentidir ve tümü Yahudi villasıdır. Kalanlar ise oranın işçileri, gündelikçileri… Sunshine State Florida’nın sırrı budur!

İşte Verheugen birader buna çabalıyor. (Telaffuzu Ferhöyğın.) İsme bakın isme… Hollandalı aklınca Allan gibi Mein Frau (Bayan) diyecek (Mrs. yerine). Mijnvrouw yazıyor.

Şuna bir bakın da gülün: Frau (almanca), Vrouw da Flamanca. Sanki çok meymenetli bir dilmiş gibi… Van Hooidonk. İsme bakın!

Bu Verheugen’in KENDİ saçmasapan dilinden haberi yok, gelmiş bana b.. atıyor, ferhöygın efendi… (Yanlışlıkla verhoygen diye okuyorlar bizim spikerler.)

Kürtler tarihleri boyunca tek alfabe ARAPÇA kullandılar, dönsün onu kullansınlar. Latince’yi ortaya atan kim?

Kürtçe DİLİ bilmeyen ve Arap alfabesinden habersiz ABDULLAH ÖCALAN! Yoksa ne Iraklı kürt, ne İranlı kürt, Latin alfabesi kullanmayı aklından bile geçirmiyor. Ama ÖCALAN‘ın görevi belli: Sevr anlaşmasına göre Türkiye Kürdistanını kurmak!

Madam onun metresiydi, Verheugen de herhalde zennesi… Eğer ÖCALAN kürtçe bilseydi ve arap alfabesinden yetişseydi, zaten LATİNCEYİ yasaklardı.

İftira mı atıyorum? Kürtlerin lideri, bir tek kelime kürtçe bilmiyor! Apo’dan söz ediyorum.

Zaten Kürtçe diye bir dil yok. Farsça’nın en KISIR lehçesinden ibaret. Farslar kentli kültürüne sahiptiler. Bir bölümü olan diğer farslar da dağa çıkmaktan başka bir şey beceremediklerinden, zengin edebiyat dili olan Farsça’dan (75 bin kelime), cahil lehçe olan 2000 kelimelik Kürtçeye rütbei tenzil oldular.

KÜRT YOK! Hepsi Fars! Dağlı eşkiya ve cahil olanlarına KÜRT denmiş. Bunu Avrupa’nın BENDEN öğrenmesi gerekir. (espriydi)

Hans von Aiberg, 03/11/2003 (197/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 197 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

197-06-kurtce-alfabe

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar