Danyel peygamber – Cifir – Remil

<> efendim İDRİS as anlatılacaktı (vahyin izahı için) teşekkür…

 

İDRİS‘i çok uzuuuun anlatmıştım. Acaba ayrıntı verebilir misiniz? (Soruyu ayrıntılama veya bana konuyu hatırlatma açısından.)

<> İdris değil de Daniel peygamber olacaktı galiba. İsa ss ile Muhammed ss arasında demiştiniz.

 

Daniel evet. Ama Daniel ile ilgili etüd yazı asmamışsınız! O yazılar üzerinde büyük sırlara girecektim. Bu sırlar kabaca şunlar: REMİL (Bineer alfabe) oluşturulunca, Kur’an bunun üzerine VAHY/BİRİM olarak indirildi. Vahy’in Efendimize yöntemlenmesi REMİL alfabesiyledir. (Efendimizin OKU’duğu REMİL’dir.) Ama bunları anlatmak için Daniel ss. etüdü gerekiyor.

MUSA’ya bir kerede tüm Tevrat inmiştir. Yani VAHY bir kerede bin sayfa/kitabe olarak bizzat Allah tarafından indirildi. İsa ss ise Allah’ın KELİMESİYDİ, yani o opörlör idi.

Haut-parleur nasıl okunuyor [candaş]? (columns da deniyor).

Biz yine de Hoperlör veya kolon diyelim.

Efendimize ise ne TEVRAT gibi bir kerede, ne hoperlör olarak direkt seslendirmekle gelmedi. DANİEL’in oluşturduğu remil üzerine VAHY kurgulanıp 23 yılda peryodik olarak geldi.

<> O parlör

Haut=Yüksek; Parle=Konuşmak; Parleur=Konuşucu. Haut Coutur var bir de. 😉

<> Evet “haute couture” >>> “otkutür”

Onu okuyacak kadar zengin değilim. 🙂

<> 🙂

Kısaca, Daniel ile ilgili ev ödevi yapılmamış! Efendimiz ile İsa’nın yegane bağlantısı ve interface’i olan peygamber. Herkes, İsa ss ardından, efendimizin ss geldiğini sanıyor. Arada bir de DANİEL ss var. Onun için etüd istemiştim.

<> Mürselat ve Naziat column’larına göre çıkarmaları yapmaya çalıştık.

Haklısın. Determinantını bulunca matrisi açıp sonra da “SES=SAYI dönüşümü olan EBCED’inden” ayet içindeki belkemiği sırrı yakalayabilirsiniz. Bunu Türkçedeki EBOB gibi yaparsanız ana fikri; EKOK gibi yaparsanız ayrıntılarını bulabilirsiniz.

(Önce REMİL’i bilmek, sonra da bineer matematiği bilmek gerekiyor -ayrıca-.) Onun için böyle konuları hep etüd’e yatırıyorum.

<> Matriss’i 6×6 mı?

Kolon sayısı iki surede de eşit. Satırlar da 5+5=10. Yani ON x >>> ???. Kolonları sayar mısın (dikine)? (Lamelifleri tek say.)

<> 13 kolon var.

Baktım >>> 13 x 10 da oluyor Matriss, sonuç değişmiyor. Kur’an ne büyük bir mucize değil mi?

Hans von Aiberg, 24/12/2003 (208/07)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 208 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

208-07-murseller-risalesi

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar