Hata – Affedilmek – Nedensellik – Abdest – Teyemmüm

<> slm slm kaptan, hoş geldiniz

ss

[] Kaptan yanlışlıkla kanaldan atıldı, tekrar bağlandı

<> özür dilerim, hata yaptım

 

Önemli değil, bunlar modern çağın cilveleri 🙂 Başkanım özür dilemeyiniz, siz başkansınız. Asıl ben özür dilerim.

<> sizi yordum efendim, zaten yorgunsunuz

Her kul HATA için yaratılmıştır, ki Allah’tan bağışlamasını dilemesi için. Keşke ben çok hata yapsam da çok tevbe etsem. Kul kula tevbe etmez. Kul Allah’a tevbe eder.

Allah başımıza bir bela sardı: NEDEN sonuç, yani bir sıralama verdi.

NEDENİNİ bilemediğimiz sonucunu ise sadece Allah’ın bildiği bu dünyada (Gelecek+ĞAYB, sadece Allah’ımız bilir) Ğayb’ı bildirmez (Ğayb sadece Levh’tedir). Ama dilerse geleceği bildirir, dilerse o geleceği bir daha yazar. (Musa katil olmaz, Hızır çocuğu öldürmez, Yuşa hayırlı evlat olur vb.) Bu kez yeni bir gelecek oluşur.

TEVBE demek bu yeni geleceğin GEÇMİŞİNİN AFFI’dır. (Biraz felsefi oldu ama, ne demek istediğim aşikar.)

HATA bizim içindir. BİZ  H A T A  yaptıkça beşerizdir. O kadar daha çok Allah’ımıza yöneliriz. Yönelmenin diğer adı Kur’an’da HEP ALLAH’I zikrederler kelimesidir.

Tesbih ile zikir değil bu! Tesbih’in saatleri vardır. Ama zikrin -Allah’ı anmanın- saatleri yoktur, pozisyonları yoktur (Yanüstü, sırtüstü, yüzüstü vb.), engeli de yoktur.

<> 3-Ali İmran/191: Aklı ve gönlü işletenler o kişilerdir ki, ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler: “Ey Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Şanın yücedir senin. Ateş azabından koru bizi.”

(Tuvalette veya boy abdestsiz bile Allah zikredilir. Rabbimizin İKİ tip kulu yoktur, her biri mutlaka kuludur.)

Bizleri tuvalette bulunmak veya boy abdestsiz olmak ALLAH ZİKRİNDEN alıkoyamaz. Ya tuvalette o an ölüyorsam?

Zaten boy abdesti ASLA mazeret değil. Ben sürekli  T E Y E M M Ü M  halindeyim. Boy abdestsiz bir dakika bile gezdiğimi hatırlamam.

Temizliğin şartı SU değildir. Temizliğin şartı TOPRAKLANMADIR (Ground). Faz denen elektrik artısı TOPRAKLANARAK teyemmüm alır, boy abdesti alır.

Dışımız için SU gereklidir, içimiz ise (tükürük, kusmuk, gaita, idrar vb.) zaten TEMİZLİK >>> SU istemez. Ammmmaaaaaaaaa  T E Y E M M Ü M  ister illa ki!

Barsaklarınızı yıkayabilir misiniz? EVET

Nasıl? Teyemmüm ile! OK?

<> ok

<> Kur’an’a “TAHAR’lanmışlardan başkası messedemez.”

Evet TAHAR (Taharet) kelimesini bir daha klasik açalım:

1. Hadesten taharet

2. Necasetten taharet

Birinci için Teyemmüm, ikinci için SU gerekli. Necis=görünür pislik. OK?

<> ok

Müslüman gençlerin değil günlerce aylarca bile BOY ABDESTSİZ gezmesinin nedeni  T E Y E M M Ü M  ‘e ambargo konmasıdır.

Teyemmüm ile bayan peryodları bile GİDERİLİR, yani namazı kılamıyorum BAHANESİ kalmaz. Bugüne kadar bayanları günlerce BEKLETTİLER, namaz kıldırmadılar, kandırdılar >>> “Size namaz düşmez, CUMAYA GİTMEYİN >>> ERKEK İŞİDİR!

Kandırdılar, kandırlar, lanet olsun kandırdılar.

İslamın tüm Ortodoksları ve Katolikleri sizleri kandırdılar.

Namazdan kaçınılmaz. Namazdan bir tek şekilde kaçınabilirsiniz: KUR’AN okunuyor ve yorumlanıyorsa… Kur’an okunuyor şimdi: Namaz kılamazsınız!!!!!

Kur’an’ı Arapça okumayı kastetmiyorum. Şu anda teyemmüm ayetlerini okuyoruz. (Yorum da okuma biçimidir.) Ayet namazdan daha önemlidir. Eğer namaz kılarsanız, Teyemmüm denen JOKER abdesti anlamamış dinlememiş olurdunuz. (Yenilere özellikle yineliyorum)

Hans von Aiberg, 28/07/2004 (237/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (236) oku | 237 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

237-01-aliimran191

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar