Allah matematiği – İhlas suresi – Akıl/Zeka

<> Konu şu: İLAHİNNAS bundan sonraki konumuz olacak. Neleri inceleyeceğiz? İLAHİNNAS olmakla bizlerin neden cin/şeytan ve melekten FARKIMIZ olduğunu… DÖRT işlemin NEDEN sadece insanlar tarafından ve İlahinnas izniyle yapıldığını göreceğiz. O zaman Kul hüvallahü Ehad” ayetini anlamış olacağız.

Bir tekrar: Allah adları dört direktir: ALLAH, EHAD, EVVEL ve İLAHİNNAS direği… İlk üçünün MATEMATİĞİelif kez elif +1” yüzünden İMKANSIZDIR. Yani Allah birdir, El evvel olduğundan bir’dir, Ehad olduğundan bir’dir… Ama İlahinnnas olunca iş değişiyor: bize dört işlem yapma imtiyazını veriyor. MELEKLERE VERMİYOR (anlatmıştım).

ŞEYTAN ve CİN gibi çok zeki yaratıklara da bunu vermiyor. Cinler SAYI saymayı bilmez!

Evet şaşırdınız mı? Onların TABLOLARI ve psi-trailingleri vardır. Bu sayede SAYARMIŞ gibi yaparlar, ama çarpım tablosunu falan bilmezler. Kedi ve köpekleri düşünün: kimi 12 yavru yapabiliyor, anne kedi/köpek, tüm çocuklarını TEK TEK arıyor, sayıyor GİBİ… Bulamazsa, çeşitli sesler çıkararak, yanıt bekleyip, o sese gidiyor. Yani kayıp veledini buluyor. Kedi ve köpek SAYMAYI biliyor mu??? Pekiyi nasıl sayıyor GİBİmsimtrak?

<> saymayı bilmiyor, yavrularını tek tek tanıyor

<> kıyaslama mı yapıyor

Mümkün değil!

<> bir şeye göre

Evet bir şey göre… Bu iki şeyi YUKARIDA anlattım: bir tabloya göre dedim.

Hans von Aiberg, 17/08/2003 (172/02)

Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.

önceki bölümü okusonraki bölümü oku

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar